dimarts, 23 de novembre del 2010

FEM un cafè...sobre la Reforma de la Llei d'assistència Jurídica Gratuïta?

Us informem que la propera sessió del Cicle de Tertúlies "FEM un cafè...?" es celebrarà el proper 14 de desmebre a les 10h, sota el títol FEM un cafè...sobre la Reforma de la Llei d'Assitència Jurídica Gratuïta? a càrrec de la Sr. Miquel Puiggalí Torrentó, Coordinador del TOAD del CICAC.

El termini per a enviar les preguntes acaba el dia 9 de desembre.

Les preguntes d'aquest cafè són:

1. Si bé tothom te dret a una assistència jurídica en general, per norma, per què quan ens adonem que la petició d'advocat d'ofici és dilatòria del procediment, i res més ja que no hi defensa possible a fer, tot i així es designa un  advocat? és a dir, hi ha casos que per molt advocat que hi hagi designat la intervenció del lletrat és improductiva donada la fase en que es troba el procediment i l’únic objecte de la petició d'advocat és per allargar el procediment. NO seria millor denegar la sol·licitud per insostenible?




2. Cómo se hace para pedir un informe pericial previo a la presentación de la demanda?


3. Qué pasa si ningún perito judicial quiere hacerlo si es por el turno de oficio porque dicen que no cobran? Cómo se soluciona por parte de la administración?




4. Para el caso que no haya ningún perito que quiera hacerlo cobrando del turno de oficio, puede el interesado escoger un perito de libre elección?




5. Puede el interesado adelantar el pago del perito y pedir el reintegro a la administración? Si es afirmativo, dígame que formularios hay que rellenar, donde se entregan y cuál es el plazo de pago al perito?




6. Hay alguna forma de que el perito pueda cobrar una parte por anticipado? Si es afirmativo, dígame que formularios hay que rellenar, donde se entregan y cuál es el plazo de pago al perito?




7. Cómo lo hacemos cuando nos designan para presentar una demanda de incapacitación laboral para que nos designen un perito médico para que haga un informe sobre la incapacidad si, creo, que ni siquiera hay lista de peritos en el Juzgado de lo social?




8. En el caso que me designen como Administradora Concursal y el concursado tenga asistencia jurídica, podré cobrar de la Generalitat?




9. “Asistencia pericial gratuita en el proceso a cargo del personal técnico adscrito a los órganos jurisdiccionales, o, en su defecto, a cargo de funcionarios, organismos o servicios técnicos dependientes de las Administraciones públicas.” Cómo se articula para que algún funcionario haga de perito?




10. ¿En qué momento ya se puede exigir al beneficiario de justicia gratuita que pague las costas judiciales? Tengo entendido que es a partir de que hayan pasado tres años? ¿Desde cuando se cuentan estos 3 años…desde la fecha de la designa de oficio…o desde que el beneficiario comparece en el pleito ya sea actor o demandado..o dese que termina el proceso judicial….?




11. ¿Puede exigírsele al beneficiario el pago de costas judiciales dentro de los tres años si ha devenido a mejor fortuna…?Por ejemplo, en causa penal, en una ejecutoria pidiendo que se investigue a través de la Oficina Judicial si trabaja o tiene bienes….? Si aparece una nómina…entonces se embargaría.




12. Cuando se reclama constas a un beneficiario…¿hay que comunicarlo a la Comisión del Asistencia Jurídica Gratuita o debe recabarse algún dato de la misma. ?




13. ¿El hecho de tener reconocido el derecho a la asistencia jurídica gratuita impide legalmente tasar costas en proceso judicial? ¿Se pueden tasar pero debiendo guardar el auto que fija las costas para que pasen los tres años?


14. Quins son els beneficis, o en què millora el servei, els canvis realitzats en la organització de les guàrdies?


15. De cara a la previsió d'una manca de pressupost per tal de retribuir el servei, veu vostè factible la implantació d'un sistema mixte d'assistència jurídica gratuïta, és a dir, que una part dels honoraris les assumeixin els justiciables en proporció del mínim fins al màxim pagant en proporció una taxa corresponent a la Generalitat a un preu públic i que part la recaptació vagi encaminada a la nostra retribució sense ser una càrrega excessiva les arques públiques?

3 comentaris:

  1. Enhorabona per la iniciativa! I enhorabona pel tema escollit al següent cafè!

    ResponElimina
  2. 15. De cara a la previsió d'una manca de pressupost per tal de retribuir el servei, veu vostè factible la implantació d'un sistema mixte d'assistència jurídica gratuïta, és a dir, que una part dels honoraris les assumeixin els justiciables en proporció del mínim fins al màxim pagant en proporció una taxa corresponent a la Generalitat a un preu públic i que part la recaptació vagi encaminada a la nostra retribució sense ser una càrrega excessiva les arques públiques?

    ResponElimina
  3. Blas,

    gràcies per la pregunta. L'hem enviada al convidat. En tot cas, la podràs plantejar tu mateix durant la sessió.

    Salutacions
    Gerard

    ResponElimina